Het Team

Anko Postma en Esther Postma-Zijlstra zijn samen de grondleggers van Aepos. Beiden hebben hun sporen verdiend in opleiding & advies, werving & selectie, coaching en loopbaanadvisering.

Inmiddels vormt Esther de kern van Aepos. Zij laat zich dagelijks omringen met professionals uit verschillende vakgebieden om haar bij te staan.

 

Vanaf september 2017 is Anko een andere weg ingegaan in zijn carriere: hij is wethouder van de gemeente Opsterland. Nog steeds nauw betrokken bij Aepos, maar minder op de voorgrond.  

De coaches en trainers van Aepos hebben ruime ervaring met een veelvoud van verschillende mensen en situaties. Hierdoor hebben ze al snel door met wie ze te maken hebben, wat er exact speelt op de bedrijfsvloer en welke dynamiek hierbij van toepassing is.


Esther Postma-Zijlstra  
“Ik help mensen en organisaties bij het vinden van een eigen koers door te kijken wat hen drijft. Als je weet wie je bent, kan je doen wat bij je past. Einddoel is dat mensen grip krijgen op hun eigen situatie en dat ze zo zelf weer architect worden van hun eigen toekomst.”

Met een achtergrond in de Bewegingswetenschappen begon Esther via het Jong Talent Programma als managementtrainee aan haar carrière bij Essent. Tijdens haar verblijf aldaar vervulde ze meerdere functies die het personeelsbeleid van het bedrijf besloegen. Zo was ze onder meer P&O adviseur, projectleider afdeling P&O en beleidsadviseur HR.

Al snel werd duidelijk dat Esther binnen het vakgebied van HR op haar plek zat. Esther haalde destijds en nog steeds, veel voldoening uit het bijdragen aan de ontwikkeling van werknemers en afdelingen. Het personeel op hun beurt waardeert de laagdrempelige aanpak die Esther’s werkwijze karakteriseert. Esther weet hierdoor snel het vertrouwen van mensen te winnen.

Met de realisatie van haar eigen adviesbureau Aepos kan Esther al haar tijd en energie steken in hetgeen dat ze het liefst doet: mensen ontmoeten om ze daarna beter uitgerust uit te zwaaien.

“Esther’s kracht is haar helderheid. In eenvoudige woorden weet ze door te dringen tot de kern. Daarnaast is ze uiterst vriendelijk, humoristisch en straalt ze te allen tijde optimisme uit, waardoor wij ons bij haar op ons gemak voelen.” – Trainee over Esther Anko Postma
    
“Als loopbaancoach loop ik graag letterlijk en figuurlijk met iemand mee om hem of haar te helpen bij het maken van bewuste keuzes. Kernwoorden zijn voor mij: inzicht, bewustwording en weerbaarheid.” 

Waarschijnlijk zijn er weinig mensen die met een universitaire graad Geschiedenis en Media op zak in de branche van managementconsulting belanden. Anko is hierin een uitzondering. Het is tekenend voor de persoon die Anko is en de boodschap die hij zijn coachees wil meegeven: doe hetgeen waar je energie van krijgt. Dit helpt je namelijk om persoonlijke groei te bewerkstelligen, waar deze groei je ook heen mag leiden.

Waar vroeger zijn passie bij de geschiedenis lag, ligt dat tegenwoordig bij het begeleiden en ondersteunen van mensen met beroepsgerelateerde vraagstukken. Anko heeft in zijn carrière de rol van consultant, accountmanager, resource manager en recruiter bekleed bij een aantal bedrijven van naam - o.a. BVA Management Support en Eiffel -.  In 2003 begon het ondernemerschap zodanig te kriebelen dat hij samen met Esther Aepos Carrière Counseling realiseerde. 

“Anko is een leider die altijd uitgaat van mogelijkheden. De manier waarop Anko te werk gaat is ontzettend aanstekelijk. Hij is gedreven en werkt altijd vanuit oprechtheid en enthousiasme. Hij toont lef, maar ook daadkracht.” – Coachee over Anko
 
Anko Postma is voor Aepos geassocieerd met de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Bij Noloc, vereniging voor loopbaan professionals, heeft hij zich gecertificeerd tot Noloc erkend loopbaanprofessional. 

Dorpsstraat 10
9245 HP, Nij Beets
0512 - 462205
info@aepos.nl